Populære sporter
All sport
Vis alt

Nådeløse Tromsø smadret Sarpsborg 08: – Det er voldsomt

Stian Thelen

Oppdatert 17/09/2017 klokken 21:20 GMT+2

Det er fullt liv i bunnkampen etter Tromsøs storseier over topplaget Sarpsborg 08.

Tromsø

Foto: Scanpix

Bunnkampen tetter seg virkelig til. For Tromsø utspilte og straffe tannløse og veike Sarpsborg 08 på dødball slo Simo Valakaris menn grusomt tilbake etter forrige helgs pinlige smell.
Til slutt endte det 5-0 etter to scoringer fra Simen Wangberg, mens Christian Landu Landu, Mushaga Bakenga og Mikael Ingebrigtsen scoret hvert sitt.
– Det er grusomt. Det er stygt. Vi kan ikke være bekjente av denne prestasjonen i dag, sier keeper Anders Kristiansen til Eurosport etter kampen.
– Det er voldsomt. Jeg synes egentlig at kampen er ganske jevnspilt og så scorer de på to kjappe dødballer. Etter det synes jeg vi mister litt av gløden. De får et vanvittig momentum i kampen. De er farlige på hver eneste dødball og god i kontringsspillet mot oss. Vi ramler litt sammen, sa Bakke til Eurosport i pausen.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Tromsø ydmyket Sarpsborg 08

– Må kjøpe en sekspakning med cola til ham

De tre poengene skaper fullt liv i bunnkampen. Tromsø har to poeng opp til Sogndal på kvalifiseringsplass og Kristiansund på trygg grunn, mens det kun er tre poeng opp til Vålerenga. Torsdag har nordlendingene en viktig hjemmekamp mot Odd. Seier der kan sende dem over streken.
– Vi måtte rette opp litt av inntrykket vi la igjen i Kristiansund og vi trenger hvert eneste poeng for å overleve. Det var nødvendig med et skippertak i dag og vi leverer solide minutter, sa Gjermund Åsen til Eurosport.
Også Simen Wangberg gliste bredt etter kampen. Etter to scoringer hyller han dødballfoten til lagkompis Morten Gamst Pedersen.
– Jeg må vel ut å kjøpe en sekspakning med cola til ham etter kampen. Han har en god fot. Det handler om å posisjonere seg rett og få hodet på den, sier Wangberg til Eurosport.

Sarpsborg 08 raknet på dødball

Det kunne nesten se ut som om cupsemifinalen mot Vålerenga som stod i hodene på Sarpsborg 08s spillerne. Bortelaget hang ikke med fra start og det ble en pinlig omgang fra blåtrøyene mot Tromsø.
Allerede i det 13. minutt stanget Simen Wangberg hjemmelaget i ledelsen etter en presis corner fra Morten Gamst Pedersen.
Tre minutter senere raknet det igjen for gjestene etter dødball. Lasse Nilsens innlegg fra venstre gikk i skulderen på Sarpsborg 08s Alexander Groven. Foran mål fikk Christian Landu Landu pirket ballen i mål.

– Ikke veldig stramme i fisken

At Sarpsborg 08 slapp inn to mål på dødball fikk Eurosports fotballekspert til stusse.
– Det vitner om at de ikke er veldig stramme i fisken, sa Bengt Eriksen under Fotball Direkte.
Og det skulle bli mer. I det 26. minutt snappet Thomas Lehne Olsen opp en ball på midtbanen. Tromsø-spilleren stormet mot Sarpsborg 08s mål og inne i sekstenmeteren på bakerste stolpe stod Mushaga Bakenga helt umarkert. Fra få meter kunne spissen sette ballen i mål. Fullstendig sprekk av gjestene og en grusom omgang. For rett før før pause stanget Wangberg inn 4-0 etter frispark.
– Det er forferdelig markering, sa fotballekspert Bent Hulsker under Fotball Direkte.
I andre omgang sendte Mikael Ingebrigtsen Tromsø opp i en 5-0 ledelse.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame