Molde knuste Tromsø: – Vi visste de kom til å bli slitne

Oppdatert 18/06/2017 klokken 21:08 GMT+2

Tromsøs Mikael Ingebrigtsen burde sendt gjestene i ledelsen, men Ole Gunnar Solskjærs menn viste seg å være for sterke.

Moldes Etzaz Hussain

Molde-Tromsø 3-0:
En keeperglipp og et åpent mål burde ha sendt Tromsø i ledelsen i førsteomgangen på Aker Stadion. Etter pausen kom Ole Gunnar Solkjærs menn sterkere tilbake og skapte både målsjanser og en 3-0-seier. Dermed fortsetter nedturen for Bård Floviks menn, som ikke har vunnet i Eliteserien siden 2-1-seieren mot Rosenborg 16. mai.
– Klart at det går utover troen og selvtilliten, men vi har et bra forsvarsspill. Vi har såpass gode sjanser at vi burde ledet både 1- og 2-0 etter førsteomgangen. Det har med kvalitet å gjøre, når vi ikke scorer, så vinner vi ikke, sa en misfornøyd Tromsø-trener Bård Flovik til Eurosport etter kampen.
Moldes Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med hvordan kampen utviklet seg til 3-0-seier på hjemmebane. Han er imponert over kampens første målscorer, Etzaz Hussain, som returnerte til Molde i slutten av februar i år etter å ha prøvd seg i utlandet.
Saken fortsetter under videoen:

Hussain gir Molde ledelsen

– Han var et og et halvt år uten mål siden han forlot oss, så det tar litt tid. Han blir bare bedre og bedre, og den siste måneden har han virkelig kommet i form, sa Solskjær om 24-åringen.
– Det er lenge siden jeg har scoret nå, så det var utrolig gøy. Vi visste at Tromsø kom til å bli slitne, og fikk økt balltempoet i andreomgangen, sa en fornøyd Hussain til Eurosport etter kampen.

– Zalo i hanskene

Det var en sjansefattig førstehalvtime på Aker Stadion. Men så virket det ut som om det skulle til å løsne for lagene. Like før første halvtime var spilt ble Moldes Fredrik Brustad forsøkt spilt igjennom. Men en våken sisteskanse hos bortelaget hindret at det ble en stor mulighet.
Selv om det var vertene som hadde mest ballbesittelse, var det gjestene som kom til omgangens største sjanse. Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud mente Moldes sisteskanse Andreas Linde hadde Zalo i hanskene da han glapp taket på Christian Landu Landus skudd fra utenfor 16-meteren. Keeperglippen ble servert på sølvfat til Tromsøs Mikael Ingebrigtsen som ikke klarte å utnytte sjansen på åpent mål.
– Har du sett for en miss av Mikael. Får en gavepakke av Linde som har Zalo i hanskene. Den skulle du satt Mikael Ingebrigtsen, sa Tosterud da målsjansen fant sted.
Hovedmannen selv var ikke fornøyd i pausen.
– Målet var jo åpent, så jeg bør jo sette den ganske greit. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa 20-åringen.

Punkterte Tromsø

Ingebrigtsen fikk muligheten også i andreomgang. Etter å ha blitt spilt igjennom i boksen fintet han ut Moldes Ruben Gabrielsen. Men heller ikke denne gangen ville det seg for 20-åringen. Det ville seg derimot for Ole Gunnar Solskjærs menn som scoret to raske mål.
Først ut var Etzaz Hussain som scoret sitt første mål i Eliteserien denne sesongen da han sørget for 1-0-ledelsene etter skudd fra utenfor 16-meteren. 24-åringen var ikke den eneste som havnet på scoringslisten før 60 spilte minutter. 26-årige Björn Bergmann Sigurdarson header inn til 2-0 kun to minutter senere.
Gjestene kjempet med nebb og klør, men Molde viste seg å være for sterke på hjemmebane. I det 83. minutt sørget Fredrik Brustad for 3-0-seier til Molde.
Slik startet lagene:
Molde: Linde - Remmer, Gregersen, Gabrielsen, Rindarøy - Strand, Sarr, Hussain - Hestad, Sigurdarson, Brustad
Tromsø: Kongshavn - Gundersen, Ødegaard, Wangberg, Antonsen - Landu Landu, Yttergård Jenssen, Andersen - Ingebrigtsen, Sigurdarson, Åsen