Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Bendtner snart er klar for en større liga

Jonas Moen Rye

Oppdatert 22/10/2017 klokken 01:26 GMT+2

Ståle Solbakken har fulgt Nicklas Bendtners utvikling i Rosenborg, og mener dansken igjen er aktuell for en større liga.

Bendtner

Foto: Scanpix

Etter en treg start har Nicklas Bendtner (29) i høst fått ordentlig fart på Rosenborg-karrieren.
Siden juli har dansken øst inn mål for serielederen, og kan bli den tredje RBKeren på like mange år til å bli toppscorer i Eliteserien.
FC København-trener Ståle Solbakken kjenner Bendtner godt etter å ha fått treningsbesøk av spissen med ujevne mellomrom når Bendtner har vært hjemme i Danmark.
Mange ville kanskje tenkt at nettopp FCK var en naturlig match da Bendtner var på klubbjakt forrige sesong, og selv om ryktene om en retur til dansk fotball stadig dukket opp, forteller Solbakken til Eurosport at det egentlig aldri var aktuelt.
– Vi hadde våre spisser som var store både på lønnsbudsjettet og på banen da han var på klubbjakt, så for oss var det aldri et tema, sier Solbakken..
Solbakken understreker at han ikke har noen problemer med Bendtner som verken person eller spiller, og synes det er fint at den tidligere Premier League-spissen igjen er i ferd med å bli den han en gang var.
– Spisser generelt og Bendtner spesielt trenger kanskje å bli dyrket. I noen situasjoner kan det være bra å ha litt større ego enn andre.
– Han er en snill gutt, det finnes ikke på noen som helst måte noe vondt i ham. Men jeg tror han har et stort behov for å være hovedpersonen igjen, og å være det over tid. Det har Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen løst veldig bra, sier han.
Saken fortsetter under videoen:
At Bendtner ikke passer inn hvor som helst, har 29-åringen vist tidligere i karrieren. Mislykkede opphold i Wolfsburg og Nottingham Forest gjorde markedsverdien til den en gang så lovende spissen svært lav.
Nå er statusen imidlertid på vei opp igjen, men om Bendtner skal flytte på seg, tror Solbakken det er helt avgjørende at han går til et sted med de samme premissene som har vært i Trondheim.
Solbakken tror danskens prestasjoner denne høsten har gjort ham aktuell for en retur til den store scene.
– Jeg tror han må til en trener som virkelig vil ha ham, som er klar på at han er en av kanskje to foretrukne spisser og som gir ham mye spilletid, sier Solbakken.
– Hvis han blir dyrket som det, så kan han bli bra i en større liga, men hvis han blir en av flere spisser, så er jeg mer usikker på om det vil fungere. Da kan det oppstå en vanskelig konkurransesituasjon, sier Solbakken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame