Mannen som «aldri» scorer reddet Stabæk: – Folk lo av meg da jeg hadde målbonus i kontrakten

Stian Thelen

Oppdatert 16/10/2017 klokken 22:29 GMT+2

Morten Skjønsberg har scoret ett mål på 286 kamper for Stabæk. Mandag kom nummer to i den 287 kampen.

Morten Skjønsberg

Hvem skulle score målene for Stabæk var det store spørsmålet før bortemøtet med Sarpsborg 08. For Ohi Omoijuanfo har scoret i 12 av de 15 kampene Stabæk har tatt poeng i denne sesongen og uten scoringer fra Ohi er det blitt få poeng på Stabæk.
Mot Sarpborg 08 havnet de under 0-2 etter tolv minutter etter scoringer fra Tobias Heintz og Kristoffer Zachariassen. Men så dukket svaret på det store spørsmålet og det som nesten har utviklet seg til en forbannelse. For Moussa Njie redusering i det 26. minutt skapte nytt håp.
Se sammendraget her. Saken fortsetter under videoen:

Høydramatisk da Skjønsberg reddet poeng for Stabæk

– Folk lo av meg

Tre minutter før slutt kom hjelpen fra kanskje det mest uventede hold i Stabæk. For mannen som «aldri» scorer, Morten Skjønsberg, kriget inn 2-2. Veteranens andre scoring på 287 for Stabæk. Det forrige målet kom hjemme mot Bodø/Glimt for ni år siden.
– Jeg manglet et bortemål. Nå har jeg det også. Folk lo av meg da jeg hadde målbonus i kontrakten, sier Skjønsberg spøkefullt til Eurosport, og smiler etter kampslutt.
– Hvor feit er den?
– Den er ikke så veldig stor, sier veteranen.
Toni Ordinas var litt overrasket over at det var Skjønsberg som var redningsmann, men var veldig glad for at det var kapteinen som stod fram.
– Jeg synes han fortjente det. Han har kjempet mange ganger med keeper og har gått ned. Fått mange frispark. Han er lojal for våre ideer og fotballen. Han jobber hardt og gir alltid alt for klubben. Jeg synes han er et perfekt ekspempel for oss, sa Ordinas.
– Den var det mye vilje bak, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen om scoringen.

Diatta-show

En stort bedre start enn det hjemmelaget fikk i første omgang er det neppe mulig å få. Sarpsborg 08 gikk rett i strupen på Stabæk fra start. Krepin Diatta kom gjennom på venstresiden og driblet vekk Morten Skjønsberg før han serverte ballen til Tobias Heintz foran mål. Ungutten hadde få problemer med å bredside ballen i mål etter 36 sekunders spill. Drømmestart.
– Her er Diatta tøff. Han er vrien å møte med fintene sine. Så frigjør Heintz seg og setter inn 1-0 med høyrefoten, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Verre skulle det bli. Diatta plukket opp ballen inne i feltet etter tolv minutters spill. Før stortalentet fikk fyrt av et skudd kom Kristoffer Zachariassen og banket ballen i mål. En fin scoring av 23-åringen.

Kritisk Njie

Stabæk var ikke slått for det skjedde en god del i den første omgangen. Tortol Lumanza fintet vekk flere Sarpsborg 08-spillere på midtbanen før Franck Boli fikk ballen godt inne motstanderens sekstenmeter.
Spissen kom litt skrått på mål, men fikk fyrt av et skudd som Anders Kristiansen reddet. Keeperen ga en retur og på bakerste stolpe stod Moussa Njie og satte ballen i nettet. Nytt håp for bortelaget.
– Vi starter så dårlig at det er helt sykt, men vi klarer å spille oss inn i kampen og tør litt mer. De overkjører oss i starten og det er ikke akseptabelt i det hele tatt, sa Njie i pausen.