Populære sporter
All sport
Vis alt

Løsningsorientert Bendtner berømmes etter at RBK sikret tidenes norske klubbavtale

Eirik Fure

Oppdatert 30/08/2017 klokken 11:26 GMT+2

Nicklas Bendtner har ikke lenger en utstyrsavtale med Nike. Det betyr gode penger i kassa for Rosenborg.

Nicklas Bendtner

Foto: Eurosport

Rosenborgs danske spiss har hatt en personlig avtale med Nike siden han kom til klubben. Den avtalen er nå historie, det skriver Adressa.
Bendtners forpliktelser har gjort diskusjonen rundt en avtale mellom Rosenborg og Adidas vanskelig. Når dansken nå har åpnet for en avtale med Nike-konkurrent Adidas, gjør dette at klubben kan inngå en svært lukrativ avtale med utstyrsgiganten.
Utstyrsavtalen er den desidert største Rosenborg har inngått, noe som gjør at klubbens markedssjef Harald Lundemo omtaler den som tidenes norske klubbavtale. Adidas og Rosenborg ble i 2005 enige om en åtteårsavtale på hele 75 millioner kroner, ifølge Adressa, og alt tyder dermed på at den ferske avtalen er langt mer gunstig for trønderne.

Hyller løsningsorientert Bendtner

Dansken har tidligere i sesongen brukt sko fra Adidas i kampsammenheng som en midlertidig løsning, men nå er løsningen permanent. Markedssjef Lundemo hyller Bendtner for å ha opptrådt eksemplarisk og er svært glad for at han ikke tviholdt på avtalen med Nike.
– Det hadde vært mye verre om Nicklas hadde sagt at dette er uaktuelt. Jeg må fortsatt spille med Nike. Da måtte vi kanskje gått inn på en avtale som flere av de andre klubbene har gjort. Men det har vi sluppet, og det er jeg veldig glad for, sier han til Adressa.
Klubbens avtale med Adidas omfatter samtlige spillere. Den innebærer både tekstiler og sko.
– Det kunne vært mer støy, men det har det ikke vært fordi vi har snakket om det og vært åpne, sier markedssjefen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame