Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristiansund nådeløse da Aalesund sløste med sjansene: – Helt utrolig

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 17/06/2017 klokken 20:47 GMT+2

Dødt løp i tidenes første ligamøte mellom Kristiansund og Aalesund.

KBK

Foto: Scanpix

Aalesund kjørte tidvis over Kristiansund, men det ble med en scoring hver og poengdeling på Kristiansund Stadion lørdag kveld, i det som var tidenes første ligamøte mellom klubbene.
Lars Veldwijk headet bortelaget i føringen etter halvspilt førsteomgang, men etter pause utnyttet Benjamin Stokke en ordentlig forsvarsblemme i AaFK-forsvaret. Til tross for flere enorme muligheter etter utligningen, maktet ikke Aalesund å sette flere baller i nettet og kan strengt tatt takke seg selv for at det ikke ble mer enn ett poeng.
– Det ble en tøff kamp. Vi møtte et godt lag med mye ballbesittelse og bevegelser. Det er kanskje litt energiløst av oss og vi utnytter ikke de mulighetene til å spille som vi får. Vi bruker veldig mye tid på å løpe mellom og etter Aalesund-spillerne. Det var en litt tung dag på jobb, og de kommer av og til. Vi får med oss et poeng som vi skal være veldig fornøyd med, for vi kunne fort hatt null, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport etter kampslutt.

Gyasi herjet

Oppgjøret åpnet friskt med to lag som ønsket å angripe, før Aalesund etter hvert fikk litt mer kontroll på kampen og spilte hjemmelaget lavt i banen.
Edwin Gyasi var stadig et uromoment fra sin høyrekant, til tross for en tidlig smell. Nederlenderen ble spilt fri gang på gang trakk seg nesten uten unntak innover mot venstrefoten sin. Det var også der omgangens første virkelig store sjanse skulle komme da Gyasi dro seg inn og fikk sendt avgårde en god avslutning som Sean McDermott så vidt fikk slått til corner.
– Den så jeg i mål. Der klarer ikke Kristiansund å hindre Gyasi fra det han er best til, selv om de er to mot en der ute. Det er Aalesund for alle pengene nå. Det blir en lang kamp for Kristiansund om de skal løpe så mye etter ballen som de gjør nå, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Minutter senere fikk hjemmelaget omsider uttelling, men denne gangen var ikke Gyasi involvert. Et godt slått Fredrik Carlsen-frispark fant Lars Veldwijks hode, som stanget inn en meget fortjent ledelse til gjestene.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
picture

Veldwijk stanget inn fortjent Aalesund-ledelse

– Årsverste

Scoringen så ut til å vekke hjemmelaget litt igjen, som skapte flere gode muligheter til å utligne. Men et lag som ikke har scoret på en eneste dødball denne sesongen (sett bort fra én straffe), var heller ikke denne kvelden i det effektive hjørnet.
– Dette var årsverste av oss. Jeg vet ikke helt hvorfor, men vi flytter beina for sakte og får altfor lite ball. Vi har en jobb å gjøre i pausen, oppsummerte KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad til Eurosport mens lagene gikk i garderoben.
Med 9 av 11 scoringer etter pause så langt denne sesongen, var det likevel rom for Kristiansund-optimisme mot Eliteseriens nest beste bortelag.

Arnarson med spanderbukser

Det er likevel alltid greit med litt hjelp og den kom fra Aalesunds Adam Örn Arnarson som hadde funnet frem spanderbuksene i pausen. Et meget svakt forsøk på å heade tilbake til egen keeper ble plukket opp av en våken Benjamin Stokke, som iskaldt rundet Andreas Lie og sendte ballen i nettet fra skrå vinkel.
– Der fikk de akkurat det de trengte og en opplevelse som kan gi de troen på dette igjen, slo Rekdal fast.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
picture

Stokke utnytter enorm AaFK-tabbe

Aalesund gjorde det de kunne for å stikke av med alle tre poengene, og skapte flere enorme muligheter til nettopp det. Det meste skjedde på høyresiden, og ved hele fire anledninger var det skostørrelsen til Veldwijk, Mos eller Valon Berisha som hindret den avgjørende scoringen.
– Det er nesten helt utrolig. Det er fjerde gangen et lavt innlegg fra samme side fører til en kjempemuliget, sa kommentator Kenneth Fredeim.
– Kristiansund har ikke vært annet enn heldige i dag. De har nesten ikke skapt noen ting, og det de scorer på fikk de forært av Aalesund, slå Rekdal fast.
Slik startet lagene:
Kristiansund: McDermott - Coly, Hopmark, Ulvestad, Aasbak - Sørli, Ulvestad, Økland, Kalludra - Mendy, Stokke.
Aalesund: Lie - Arnarson, Ramsteijn, Gretarsson, Kirkeskov - Gyasi, Hoff, Carlsen, Thrandarson - Veldwijk, Abdellaoue.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame