Haugesunds opptur fortsetter, nærmer seg toppen etter sterk seier

AvNTB

Oppdatert 16/07/2017 klokken 20:40 GMT+2

Haugesund slo Aalesund for andre gang denne sesongen og fortsetter oppturen.

Ibrahim Haugesund

Shuaibu Lalle Ibrahim scoret kampens første mål etter 55 minutter, mens lagets veteran Tor Arne Andreassen slo til med en stjernescoring fem minutter før slutt. Det ble en kamp som var preget av mange tøffe dueller i stedet for det helt store finspillet.
Haugesund vant det forrige møtet mellom de to lagene i juni med 1-0. Søndagens match var et tabellnabooppgjør hvor Haugesund og Aalesund begge sto med 22 poeng, men AaFK var foran på målforskjell. Etter kampen søndag ligger Haugesund på femteplass med 25 poeng, mens Aalesund faller til åttendeplass.

Friskest

Haugesund laget var det klart friskeste laget i åpningen og produserte en rekke gode muligheter de første 20 minuttene, uten at man fikk tellende resultat. Gjestene tok seg etter hvert mer og mer inn i kampen som jevnet seg ut.
Det skulle gå 55 minutter før det første målet kom. Haugesund hadde skapt et par farlige muligheter etter hvilen hvor Pål V. Heigre reddet mesterlig blant annet da Frederik Gytkjær kom alene igjennom.
Filip Kiss jobbet iherdig og vant tilbake en ball høyt oppe på banen. Han spilte kjapt til Shuaibu Lalle Ibrahim som kom alene igjennom. Nigerianeren feilet ikke og trillet ballen elegant i mål. Det var han femte mål denne sesongen.
(Saken fortsetter under videovinduet)

Ibrahim gir Haugesund ledelsen

Innbytteren scoret

Tor Arne Andreassen erstattet Gytkjær et kvarter før full tid. Etter 85 minutter banket han til på halv volley fra 25 meter og ballen i føk inn i nærmeste kryss.
– Jeg måtte jo avslutte angrepet, sa Andreassen til Eurosport om praktscoringen sin.
Haugesunds menn har ikke sommerferie riktig ennå. Torsdag skal laget forsvare sin 3-2-ledelse i kvalifiseringen til europaligaen borte mot Lech Poznan.
– Vi skaper ikke så mange sjanser og da taper vi kamper, sa AaFK-spissen Mustafa Abdellaoue etter lagets tredje strake tap.
– Jeg synes vi spilte en OK 1. omgang, men i 2. omgang gjorde vi mange feil som de utnyttet. Haugesund vant fortjent, sa AaFK-trener Trond Fredriksen.
Haugesund-trener Eirik Horneland synes at spillerne virket litt slitne etter torsdagens batalje mot Lech Poznan.