Oppdatert 28/05/2017 klokken 20:37 GMT+2

Brann så ut til å ta tre nye poeng. Så dukket Edwin Gyasi opp og spolerte festen.

Gyasi

Brann - Aalesund 1-1:
Brann er i storform for tiden og har tre strake seirer før Aalesund på besøk i Bergen. Med seier ville bergenserne sette et press på Rosenborg og innta tabelltoppen.
Det som kunne virke som en vanskelig oppgave for gjestene, men Aalesund klorte med seg et poeng etter at Edwin Gyasi utlignet på lekkert vis med ni minutter igjen å spille. Angriperen dro med seg ballen med hælen før han banket den inn i nærmeste hjørnet. Et magisk øyeblikk. Da hadde Kaj Ramsteijn satt ballen eget nett i første omgang.
– Jeg ventet på en god ball slik at jeg kunne utfordre forsvarspillerne. Jeg visste at jeg var raskere. En god touch kunne kunne åpne ting. Det var en bra touch. Jeg bare klinte til ballen, sa Gyasi til Eurosport etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Ramsteijn sklir ballen i mål

En fantastisk prestasjon av kanten deres

Like etter utligningen ble også Sivert Heltne Nilsen utvist etter å ha fått to gule kort for et Brann-lag som raknet. Det ene poenget sørger for at bergenserne har likt antall poeng med Rosenborg som møter Vålerenga senere søndag kveld.
Brann-trener Lars Arne Nilsen mener hans egne spillere var unøyaktige.
– Det er en fantastisk prestasjon av kanten deres. Vi får utvist en mann. Da blir det slik. Vi var best i første og de var best i andre, sier Nilsen til Eurosport.
Aalesund-trener Trond Fredriksen hyllet egne spillere etter poenget mot Brann.
– Jeg er fantastisk imponert over moralen i laget og måten vi tar andre omgang på. Det er artig for en trener å se. Et poeng er mer enn godkjent, men da vi hadde trøkket på de mot slitten hadde jeg lyst på mer, sa Fredriksen til Eurosport.

Gyasi leker med Brann-forsvaret

Forbanna Heltne Nilsen fikk gult kort etter kontroversiell situasjon

Etter en jevn start i Bergen tok hjemmelaget mer over kampen utover i første omgang. I det 34. minuttet kom Amin Nouri rundt på høyrekanten. Ballen slo han inn foran mål. Aalesund-spilleren Kaj Ramsteijn var uheldig og skled ballen i eget mål bak en utspilt Andreas Lie.
Seks minutter senere kom Aalesunds keeper i fokus. Etter at dommer Ola Hobber Nilsen blåste Sivert Heltne Nilsen av for offside gikk Branns midtbanespiller i bakken etter å ha blitt dyttet av Lie. Dommer belønnet begge spillerne med gult kort, noe Heltne Nilsen var sterkt uenig i og kjeftet på dommeren.
– Jeg blir meid ned av Andreas Lie og så er det jeg som får gult kort fordi jeg sparker vekk ballen ti centimeter et halvt sekund etter at dommeren har blåst. Så vil han ikke forklare seg etterpå. Jeg blir forbanna, sa Heltne Nilsen i pausen til Eurosport.

Heltne Nilsen utvist

Men han fikk ikke støtte av Brann-trener Lars Arne Nilsen som hadde følgende å si om det gule kortet:
– Det er nødvendig, sa Nilsen.

Heltne Nilsen ser rødt

Det ble skikkelig kok på slutten av kampen. Edwin Gyasi spolerte Brann-festen etter at han utlignet ni minutter før slutt. Forarbeidet var vakkert og angriperen dro med seg ballen med hælen før han banket den inn i korthjørnet.
Like etterpå fikk Heltne Nilsen sitt andre gule kort etter en takling på en Aalesund-spiller på midtbanen. Med ti mann klarte Brann aldri å svare gjestene. Det endte 1-1.
Slik startet lagene:
Brann: Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Aalesund: Andreas Lie, Adam Örn Arnarson, Daníel Leó Grétarsson, Kaj Ramsteijn, Mikkel Kirkeskov, Edwin Gyasi, Vebjørn Hoff, Fredrik Carlsen, Aron Elís Thrándarson, Lars Veldwijk, Mostafa Abdellaoue.