Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk nei fra tidligere United-keeper – henter keeper med Barcelona-fortid

Eirik Fure

Oppdatert 07/09/2017 klokken 15:20 GMT+2

Tromsø er ikke beskjedne når de skal ut på keeperjakt.

Lindegaard og Mino

Foto: Scanpix

Det er ikke Brann som sliter med skader på keeperne. Nå må også Tromsø ut på keeperjakt, og det haster. Faktisk er kravet til den nye signeringen at vedkommende må være klar allerede til søndagens kamp mot Kristiansund.
Gudmund Kongshavn er på bedringens vei, men har slitt med en hamstringskade i lang tid, Jacob Karlstrøm sliter med hoftene og Otto Fredrikson er nettopp tilbake etter et armbrudd. Filip Loncaric er ute med en korsbåndsskade. Ifølge NRK skadet Erlend Jacbosen kneet i kamp for andrelaget på mandag.
Det er i alt fem skadesituasjoner som gjør at Tromsø-ledelsen har mer enn nok å tenke på med tre dager til kamp.
Overgangsvinduet ble stengt 16. august, men spillere kan fortsatt bytte klubb forutsatt at de er uten kontrakt, og det er nettopp dette TIL vil benytte seg av.

Lindegaard ville bli i England

Sportssjef Svein Morten Johansen bekrefter overfor iTromsø at klubben så på muligheten for å hente Anders Lindegaard. Danskens siste klubb er engelske Preston, men har flere sesonger bak seg i Manchester United etter overgangen fra Aalesund i 2010.
– Vi sjekket ut Lindegaard, men han ville ikke flytte fra England, sier Johansen til avisen.
Klubben måtte dermed fortsette keeperjakten, og mye tyder på at de allerede er i ferd med å lande et Lindegaard-alternativ.

Sikter mot tidligere Barca-keeper

Klubbens hjemmeside skriver at den spanske keeperen Ruben Miño skal være på vei inn portene. Dersom alt går greit på den medisinske testen fredag morgen, blir han spilleklar for klubben. 28-åringen har flere sesonger bak seg som keeper for Barcelonas B-lag og har vært en del av det verdenskjente La Masia-akademiet.
Avisen skriver at keeperen skal lande i Tromsø torsdag kveld. Et av de store spørsmålene skal være spanjolens form, ettersom han ble operert for en korssbåndsskade i februar.
Sportssjefen bekrefter at en avtale er mer eller mindre klar til å bli signert.
– Vi har skissert opp innholdet i en kontrakt, og det er ikke noe dyrt opplegg. Det som gjenstår, er å sjekke om han kan gjøre jobben, sier sportssjefen til Nordlys.
Miño fikk aldri debuten i La Liga, men voktet blant annet buret i den spanske supercupen mot Sevilla i 2010. I ettertid har han spilt for Mallorca, Real Oviedo og greske AEK.
Nå vil han trolig være med når Tromsø drar til Kristiansund på søndag. Den kampen ser du på Eurosport Player. fra 17.55 på søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame