Populære sporter
All sport
Vis alt

Eurosport-ekspert om mulig Huseklepp-overgang: – Vil bli den største profilen i hele ligaen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 28/07/2017 klokken 15:34 GMT+2

Eurosports fotballekspert er ikke i tvil om at Erik Huseklepp kan bli en kjempehit i OBOS-ligaen.

Huseklepp

Foto: Scanpix

Haugesunds Erik Huseklepp (32) har bestemt seg for å reise hjem til Bergen av private årsaker, og en liten stund så det ut til at det kunne bli en retur til Brann.
Det blir det imidlertid ikke etter at Branns sportssjef Rune Soltvedt fortalte BA at rødtrøyene ikke klarte å komme til enighet med Haugesund om en utlånsavtale.
Dermed åpner det døren for andre klubber i Bergen, og et åpenbart alternativ er Åsane i OBOS-ligaen. Klubben vil imidlertid være avhengig av å få ekstern hjelp om Huseklepp skal ikle seg den oransje trøyen på Myrdal, noe det ifølge samme avis jobbes hardt med å få til.
Om overgangen blir en realitet, er Eurosport-ekspert Roger Risholt ikke i tvil om hva det vil bety for både Åsane som klubb og for hele OBOS-ligaen.
– Det hadde vært glimrende. Hvis det går i orden blir han den største profilen i hele OBOS-ligaen. Han er allerede en profil i Eliteserien og i norsk fotball, så det vil være kjempepositivt for ligaen om han blir Åsane-spiller, sier Risholt.
Risholt har selv hatt Åsane-trener Mons Ivar Mjelde som sin sjef i Fredrikstad, og tror Mjelde og Huseklepp igjen kan bli en glimrende kombinasjon.
– Han har absolutt mye å bidra med. Han er bergenser og gjenforenes med gamletreneren som han vant gull med i 2007. Det stoppet litt opp for ham i Haugesund, men Mons Ivar Mjelde er flink med spillere og vet hvordan han skal løfte dem opp. I tillegg har Huseklepp masse rutine og erfaring, sier Risholt.
Artikkelen fortsetter under bildet
picture

Mons Ivar Mjelde gir Erik Huseklepp noen gode råd tilbake i 2006.

Foto: Scanpix

Eurosport-eksperten har likevel en liten påminnelse til bergenseren om han bestemmer seg for å gå ned et nivå og spille i OBOS-ligaen.
– Han må være sulten på å levere. Det er sånn med alle som tar steget ned fra Eliteserien. Han kan ikke flytte hjem til Bergen kun for å spille på Åsane. Han må ikke bli en i mengden. Han er en spiller som lever av å sanke målpoeng, og det må han fortsette med der. Men for Åsane med så mange unge og urutinerte spillere må det være perfekt å få inn en sånn type, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame