Stian Thelen

Oppdatert 23/04/2017 klokken 21:32 GMT+2

Endelig løsnet det for Viking i årets Eliteserie. Samuel Adegbenro stjal showet mot Odd.

Samuel Adegbenro

Bunnlaget Viking var på desperat jakt etter sesongens første poeng hjemme mot Odd søndag kveld. For statistikkens tale var klar før kampen. Ingen lag som har tapt de fem første kampene har unngått nedrykk siden 1963.
Men hjemme mot Odd løsnet det skikkelig Viking. Venstrevingen Samuel Adegbenro spilte en solid kamp og imponerte stort.
Ikke bare scoret han det første målet, men han gjorde et nydelig forarbeid før Mathias Bringakers 2-0 scoring og stod bak situasjonen som ga Viking straffe i det 62. minuttet. André Danielsen var sikker fra straffemerket foran et ekstatisk hjemmepublikum.
Seieren betyr at Viking tok sesongens første trepoenger.
(saken fortsetter under høydepunktene)

– Viktig at han får frihet

Etter kampen var Adegbenro veldig glad. Smilet var kommet frem hos vingen etter storspillet og festforestillingen på eget gress.
– Det var en strålende scoring, men det viktigste var at laget vant. Jeg er veldig takknemlig for scoringen, sa Adegbenro til Eurosport etter kampen.
Kantspilleren forteller at spillerne ønsket å gjøre noe helt spesielt for trener Ian Burchnall. Tross motgangen er treneren veldig godt likt av spillerne.
– Alle ønsker å gjøre ham glad, forteller Adegbenro.
Og glad ble også Burchnall for Adegbenros storspill søndag.
– Han gjør meg glad også. Han kan gjøre ting og nå er han i en utrolig form. Hele laget jobbet bra. Det er viktig at Samuel får frihet. Det er slik vi kan få det beste ut av ham, fortalte Viking-treneren til Eurosport etter den viktige seieren.

Adegbenro med kraftfull heading

Det tok litt tid før lagene kom i gang på Viking stadion, men i det 27. minuttet løsnet det endelig for hjemmelaget. Innlegget fra høyresiden fra Claes Kronberg endte på bakerste stolpe. Der stormet Samuel Adegbenro inn og stanget ballen i mål med en kraftfull heading via stolpen.
En utrolig viktig scoring for Viking og ikke tilfeldig at det var nettopp Adegbenro som satte inn scoringen. Venstrevingen var svært livlig og skapte flere farligheter for hjemmelaget før i den første omgangen. Men det ble med kun én scoring for vertene før pause.
– Det er veldig bra. Vi ser etter poengene og det var en god scoring, sa målscoreren til Eurosport i pausen.

Mer Adegbenro-show

Etter pause ble det enda mer show fra venstrekanten. I det 58 minutt driblet han seg gjennom forsvaret til Odd og la inn til Mathias Bingaker som stod rett foran mål. På åpent mål kunne spissen enkelt sette ballen i mål. En vanvittig flott forarbeid av Adegbenro.
Fire minutter var samme mann frempå igjen. Igjen kom han seg i god innleggsposisjon og slo ballen inn foran mål. Ballen traff hånden til Espen Ruud og dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket.
André Danielsen var sikker fra elleve meter og satte ballen i mål. Plutselig ledet bunnlaget 3-0. Da var det fest på Viking stadion.
Det endte 3-0.