Populære sporter
All sport
Vis alt

Bendtner brøt ti år gammel forbannelse

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 10/09/2017 klokken 22:24 GMT+2

For første gang på ti år er Nicklas Bendtner oppe i ti seriemål.

Rosenborgs Nicklas Bendtner gratulerer Samuel Adegbenro 0-2 scoring.

Foto: Eurosport

Etter en mildt sagt kjedelig første omgang i Drammen eksploderte det på Marienlyst da Nicklas Bendtner steg til værs etter 62 minutter. Dansken headet inn 1-0 etter en godt plassert corner fra Tore Reginiussen.
Dette var danskens tiende seriemål i en og samme sesong, et tosifret antall han ikke har klart å nå siden tiden i Birmingham i 2006/2007-sesongen.

Håper å beholde Bendtner

– Jeg er ikke helt tilfreds. Jeg skulle gjerne ha scoret noen flere, men jeg er glad for å score og være på et lag der vi vinner og kjemper om mesterskap. Vi har nådd målet om Europa League nå. Nå handler det om Eliteserien, sier Bendtner etter kampen.
  • Torsdag møter Rosenborg Real Sociedad! Den kampen kan du se på Eurosport Player og MAX fra 20:25.
– Nå begynner dere å se hva vi vi har sett på trening i lang, lang tid. Og så gjør han det oftere og oftere. Han viser hvilken spiller han er. Forhåpentligvis klarer vi å beholde ham og gjøre ham enda bedre i fremtiden, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

Brøt forbannelsen i Drammen

Samuel Adegbenro meldte seg også på scoringslisten med sitt seriemål nummer syv for sesongen. Med 2-0-seier brøt også Rosenborg en aldri så liten forbannelse i Drammen. Trønderne har ikke vunnet på Marienlyst siden 2009, dette var også den enste gangen Rosenborg har klart å ta med seg alle tre poengene fra Drammen siden 2006.
– Dette er en tøff plass å komme til. Det er fantastisk å ta med seg tre poeng her i kveld, det var viktig. Jeg synes ikke det spruter helt av oss, det blir bedre i andre omgang, sier Ingebrigtsen.

Tviholder på tabelltoppen

Rosenbog beholder dermed luka på seks poeng ned til Sarpsborg 08 som holder på andreplassen i Eliteserien.
– Dette var viktig for oss. Jeg føler vi kontrollerer store deler av kampen, vi gir bort litt for mange kontringer i første omgang. Men det er viktig å ta med oss det vi gjør i andre omgang, sier Ingebrigtsen.
To Strømsgodset-spillere måtte forlate banen i løpet av første omgang. Etter 19 minutter gikk Marcus Pedersen av banen etter å ha blitt sittende på gresset. Bare syv minutter senere lå Bassel Jradi nede etter en hodeduell med Rosenborgs Jørgen Skjelvik. Jradi ble senere kjørt til legevakta.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame