Populære sporter
All sport
Vis alt

Assistkongen kan forsvinne: – Kan gjøre hva jeg vil

Jonas Moen Rye

Oppdatert 04/10/2017 klokken 14:04 GMT+2

Morten Gamst Pedersen er på utgående kontrakt, og klubben drøyer med å tilby en ny.

gamst

Foto: Scanpix

Morten Gamst Pedersen (36) har vært en av Tromsøs viktigste spillere i kampen om å redde Eliteserie-plassen denne høsten.
36-åringen har levert fem målgivende pasninger på sine fire siste kamper og vært sterkt delaktig i et TIL-lag som plutselig har funnet formen når det gjelder som mest.
Men selv om «Gamsten» er i ferd med å hjelpe klubben sin til ny Eliteserie-kontrakt, drøyer klubben med å gjøre det samme. Den tidligere Premier League-proffen er for øyeblikket på utgående kontrakt, og klubben har ennå ikke slengt et nytt tilbud i bordet.
– Morten er jo en del av TIL og har vært det i mange år før også. Det er selvfølgelig naturlig å tenke Morten i et videre løp, men vi har på en måte utsatt veldig mange ting fordi vi ønsker å ha mer klarhet i den totale situasjonen vår, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.
Forrige sesong ble det mye benkesliting for mannen med 259 kamper i Premier League. Dette året har sett veldig annerledes ut og den rutinerte midtbanespilleren har vist at 36 ikke er noen alder. Etter 24 spillerunder troner Gamst Pedersen på toppen av assist-tabellen, sammen med Branns Fredrik Haugen – begge på åtte.
– At vi ikke har tilbudt ham kontrakt ennå er en risiko vi må tørre å ta. For klubbens del er det klart at vi må ta valgene som over tid kommer til å styrke klubben mest. Det kan være med Gamst og det kan være uten Gamst. Men han har vist nå at han har vært stabil i kroppen og det er mange ting som har vært bra med ham i år, sier Johansen.
Tromsø ligger for øyeblikket på nedrykksplass i Eliteserien med to poeng opp til trygg plass, men har av bunnlagene hatt best formutvikling. Gamst Pedersens navn vekker fortsatt oppmerksomhet utenfor Norges grenser, men selv om beilerne følger nøye med, ønsker ikke 36-åringen å ta noen avgjørelse nå.
– Jeg kan gjøre hva jeg vil, men førsteprioritet er å berge Tromsø. Det er alles fokus. Uansett hva som skulle skje, så er det min første prioritet, sier han.
Eliteserien har nå landslagspause. Tromsøs neste kamp er mot Gamst Pedersens tidligere lagkamerater Rosenborg. Gutan har tidligere i sesongen vist at de kan stikke kjepper i hjulene for serielederne. I vår Ødela Gamst Pedersen og co. 16. mai-festen på Lerkendal da de vant 2–1.
Tromsø–Rosneborg ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag 14. oktober kl. 15.30!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame