Populære sporter
All sport
Vis alt

Årets første trener-sparking i Eliteserien er et faktum

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 26/06/2017 klokken 15:56 GMT+2

Uavgjort hjemme mot Sandefjord ble siste dråpe i glasset for Tromsø-ledelsen.

Bård Flovik

Foto: Scanpix

Tromsø har bestemt seg for å skille lag med hovedtrener Bård Flovik (52). Det bekrefter klubben selv i en pressemelding mandag ettermiddag:
Etter et felles initiativ og løpende samtaler er Bård Flovik og Tromsø IL blitt enige om å avslutte trenerforholdet. Det har vært gode og konstruktive samtaler og den inngåtte avtalen representerer en omforent enighet mellom Bård Flovik og klubben.
Det kommer dagen etter skuffende 1-1 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien. Gutan ligger på direkte nedrykk i serien, med 14 poeng på 14 kamper.
– Vi ønsker å takke Bård for den jobben han har gjort som trener for A-laget. Jeg ønsker spesielt å fremheve den sterke troen på vår strategi og det å bygge utviklingsklubben Tromsø IL. Bård er sterk fotballfaglig, har flotte menneskelige egenskaper og det har vært berikende å jobbe sammen med ham. Det er beundringsverdig hvordan han stått oppreist og jobbet ufortrødent videre i perioder hvor det har stormet kraftig rundt A-laget, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen.
Flovik overtok som hovedtrener da Steinar Nilsen måtte gå 15. august i 2015. Også Nilsen fikk fyken etter å ha spilt 1-1 hjemme mot Sandefjord.
– Slik situasjonen ble tabellmessig, har vi i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har hatt en fantastisk tid i en levende og flott klubb, og vil takke alle i og rundt klubben for samarbeidet, og spesielt ei fantastisk flott spillegruppe og et kraftfullt og kompetent støtteapparat. Vi skilles som gode venner, uttaler Flovik.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke overrasket over at 52-åringen nå er ferdig som TIL-trener.
– Det har vært uro der en stund tydeligvis. Det som kom ut forrige uke (styremøter med trenerens posisjon på agendaen, red. anm.) styrket ikke akkurat trenerens posisjon. Tromsø har vært fryktelige utstabile nå i lang tid. De har vunnet overraskende og tapt når det var forventet at de skulle vinne, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Rekdal mener et poengsnitt på ett per kamp selvsagt er for dårlig, men TIL har ikke vært direkte heldige.
– 14 poeng på 14 kamper er selvsagt ikke bra nok, men det er ikke langt opp på den rekordjevne tabellen. Tromsø var uheldige som ikke slår Sandefjord nå og hadde en god førsteomgang borte mot Molde der de kunne ha ledet, sier Rekdal.
Tromsø jobber nå med å få på plass en løsning på trenersiden. Lokale kilder har meldt at Per-Mathias Høgmo bistår i trenerjakten, det har imidlertid klubben selv avvist. Tidligere trener Steinar Nilsen er ikke interessert i jobben, mens den avgåtte Videoton-treneren Henning Berg er et hett navn på ryktebørsen.
Den tidligere storscoreren Sigurd Rushfeldt, som allerede har en rolle i klubben, har også vært nevnt som en mulig kandidat.
picture

Tromsø slo tilbake etter Sandefjords sjokkåpning

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame