Populære sporter
All sport
Vis alt

Aalesund i krise gjør som Start

Jonas Moen Rye

Oppdatert 23/10/2017 klokken 15:14 GMT+2

Aalesund ligger på direkte nedrykksplass i Eliteserien. Nå tar klubben grep for å redde plassen.

aafk

Foto: Scanpix

Etter 1–1 hjemme mot Kristiansund lørdag og Tromsøs 2–1-seier over Stabæk påfølgende dag, befinner Aalesund seg på direkte nedrykk fra Eliteserien.
  • Se Lillestrøm–Aalesund på Eurosport Player og Eurosport MAX mandag 30. november kl. 19!
Med fire runder igjen å spille har sunnmøringene bestemt seg for å ta grep overfor media, slik også OBOS-ligaklubben Start nylig har gjort.
Det medfører blant annet at AaFK-trener Trond Fredriksen ikke vil være tilgjengelig for media tirsdager og torsdager.
Det melder Sunnmørsposten mandag formiddag.
– For å styrke fokuset på de sportslige prestasjonene, ønsker vi å gjøre litt endringer i tilgjengeligheten i tiden framover hos oss, skriver AaFK i en mail sendt ut til diverse medier mandag formiddag.
Overfor avisen forklarer klubbdirektør Geir S. Vik det slik:
– Vi ønsker å ha fokus på kamp og gjør det vi kan for at Trond og spillergruppa skal være best mulig rustet til å prestere på banen. Om noen små slike grep kan bidra til det, så gjør vi det.
Klubben har også besluttet at kamprelaterte spørsmål fra foregående kamper, ikke vil besvares etter tirsdag morgen. I tillegg må man melde inn på forhånd hvem man vil intervjue etter treninger.
– Det er et ønske fra oss for å rette fokuset framover. Etter mandagstreningen begynner hele teamet å jobbe framover. Det er det vi ønsker å formidle, sier Vik.
Sunnmørsposten mener endringene skyldes et økt trykk på spillere de siste ukene, deriblant på Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, som denne uken har gitt beskjed om at han ikke ønsker å gi noen intervjuer.
Vik understreker imidlertid at klubben ikke føler media er et problem.
– Vi er avhengig av media og ønsker et godt og ryddig forhold. Akkurat det vi gjør nå tror jeg ikke er så veldig uvanlig i andre klubber heller.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame