Nedrykksdrama i Championship

Oppdatert 07/05/2017 klokken 16:09 GMT+2

Harry Redknapp reddet Birmingham og sendte Blackburn ned.

Skuffet Blackburn Rover fans

Det ble kjempet med nebb og klør i kampen om å beholde plassen i neste års Championship. Etter et vanvittig scoringsdrama var det til slutt Blackburn Rovers som trakk det korteste strået.
– Vi ga alt vi hadde i dag. Det er en virkelig skuffende dag, sa Blackburns Jason Lowe til Sky Sports etter kampen.
Birmingham City, Nottingham Forest og Blackburn Rovers trengte alle sårt en seier for å redde laget sitt fra nedrykk, før siste rundes Championship-kamper søndag ettermiddag.
Charlie Mulgrew sendte Blackburn Rovers i ledelsen allerede etter ti spilte minutter borte mot Brentford. Ledelsen ble doblet få minutter senere da Danny Guthrie scoret sitt første mål for klubben.
Samtidig på Ashton Gate tok Harry Redknapps menn ledelsen i det 16. minutt etter scoring fra Che Adams. Det var avgjørende for Birmingham City, som måtte ha seier over Bristol City da Nottingham Forest vant over Ipswich Town, og Blackburn Rovers vant over Brentford.

Kjempet til siste sekund

Nottingham Forest hadde kontroll i kampen mot Ipswich og Britt Assombalonga sørget for 3-0-seier etter at han scoret sitt andre mål med 20 minutter igjen av kampen. For Tony Mowbrays menn var det en langt tøffere kamp om Championship-plassen.
Med to minutter igjen på Griffin Park var stillingen 3-1 til Blackburn. Men gjestene var nødt til å score tre nye mål hvis de skulle ta Nottingham Forest på målforskjell. Det var de ikke i nærheten av, men dersom Bristol City utlignet mot Birmingham ville 3-1-seier være nok.
Seks minutter ble lagt til på Ashton Gate, og nervene ble testet mens Blackburn Rovers-spillerne og supporterne så minuttene og håpet forsvinne.
Harry Redknapps menn holdt nullen, og sikret dermed plass i Championship også neste år.
– Det var ikke en enkel arena å prøve å vinne på. Jeg er veldig stolt av spillerne, de var fantastiske i dag, sa Birmingham-manager Harry Redknapp til Sky Sports etter kampen.
Rafael Benitez menn vant 3-0 over Barnsley og stakk av med Championship-tittelen foran Brighton som spilte uavgjort 1-1 mot Aston Villa. Sheffield Wednesday, Huddersfield Town og Fulham er lagene som skal kjempe om den siste opprykksplassen til Premier League. Fulham møter Reading 13. og 16. mai, mens Huddersfield Town spiller mot Sheffield Wednesday 14. og 17. mai, før det siste opprykkslaget blir klart på Wembley Stadium 29. mai.