Populære sporter
All sport
Vis alt

Celtic-spiss utestengt mot Rosenborg etter å ha provosert fansen

Stian Thelen

Oppdatert 20/07/2017 klokken 20:08 GMT+2

Fikk en kamps karantene for å ha knyttet et skjerf på en stolpe.

Leigh Griffiths

Foto: Scanpix

Celtics angriper Leigh Griffiths er utestengt av UEFA til den første kampen mot Rosenborg i 3. runde av Champions League-kvalifiseringen. Spissen skal ha provosert Linfields hjemmesupportere i det første møte mellom Celtic og det nordirske laget, melder Daily Record. Celtic tok seg videre til møtet med Rosenborg etter en 6-0 seier.
Som straff har UEFA utestengt ham i en kamp i europeiske turneringer. Det betyr at Brendan Rodgers må klare seg uten spissen som scoret 12 mål for Celtic i ligaen forrige sesong på 23 kamper. I kvalifiseringen til Champions League samme sesong ble det fem nettkjenninger på seks kamper.
Grunnen til straffen var at Griffiths knyttet et Celtic-skjerf på stolpen på Windsor Park etter kampen. Fansen hadde da pepret spissen med ulike gjenstander under kampen. Blant annet en flaske ble hevet ned fra hjemmeseksjonen.
Spissen fikk gult kort av dommer Alejandro Hernandez også under kampen etter at spissen gjorde dommeren oppmerksom på at en flaske ble kastet inn på banen. Celtic fikk også drøye 40 000 kroner i bot for å ha fått fem gule kort i kampen.
Også Linfield ble straffet etter oppgjøret. Klubben må ut med over 90 000 kroner etter å ha fått bot fra UEFA, mens de også må spille med en redusert kapasitet ved neste europacup-kamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame