Tok over toppscorertronen med hat trick i storseier

Oppdatert 23/09/2017 klokken 22:37 GMT+2

Borussia Dortmund knuste Borussia Mönchengladbach med hele 6-1 i Bundesliga lørdag.

Pierre-Emerick Aubameyang

Dortmund-laget gjorde kort prosess på gjestene og ledet 3-0 allerede ved pause.
Først hadde Maximilian Philipp sendt vertene i føringen etter 28 minutter før samme mann la på til 2-0 ti minutter senere.
Pierre-Emerick Aubameyang økte til 3-0 like før pause og mannen fra Gabon scoret sitt andre da han satte inn 4-0 etter 49 minutter.
Etter 62 minutter kronet spissen kvelden med hattrick da han satte inn 5-0. Det gjør at han nå er toppscorer på øverste nivå i Tyskland med åtte mål. Robert Lewandowski har syv.
Lars Stindl reduserte til 1-5 etter 66 minutter.
Gjestene var imidlertid aldri i nærheten av poeng og Julian Weigl fikk æren av å sette kronen på verket med sin 6-1-scoring etter 79 minutter.
Borussia Dortmund topper Bundesliga med 16 poeng, mens Borussia Mönchengladbach ligger på niendeplass med åtte poeng.

Tap for «norske» Hertha Berlin

Rune Almenning Jarstein spilte hele kampen, mens Per Ciljan Skjelbred ble byttet ut etter 60 minutter da deres Hertha Berlin tapte 0-1 borte mot Mainz.
Avgjørelsen kom etter 54 minutter da Pablo de Blasis satte inn kampens eneste scoring.
Hertha Berlin ligger på åttendeplass med åtte poeng, mens Mainz ligger på 13. plass med seks poeng.