Hertha så rødt da Jarstein og Skjelbred måtte kapitulere

Jonas Moen Rye

Oppdatert 01/04/2017 klokken 15:31 GMT+2

Både Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen da Hertha Berlin tapte 1–3 hjemme for Hoffenheim i Bundesliga fredag kveld.

Jarstein depper i front

Seieren betyr at Hoffenheim klatret opp til 3.-plass på tabellen.
Peter Pekanik ga Hertha ledelsen 32 minutter ut i 1. omgang, men det holdt ikke.
En del av årsaken til det skyldes Hertha Berlins unggutt Maximilian Mittelstädt. Først handset 20-åringen og sørget for at Hoffenheims Andrej Kramaric kunne utligne til 1–1 på straffe seks minutter før pause. Det gjorde at Mittelstädt fikk gult kort for viljehands, og 13 minutter ut i 2. omgang fikk han sitt andre etter en tøff takling.
Etter utvisningen ble det tungt for hjemmelaget, og Hoffenheim puttet to ganger, først ved Bayern München-aktuelle Niklas Süle og så Kramaric på ny foran 40.000 tilskuere i Berlin.
Hoffenheim er ubeseiret de siste seks kampene og står bare med to tap i serien. De ligger to poeng foran Borussia Dortmund og åtte poeng foran Hertha Berlin, som dermed gikk på sesongens andre hjemmetap.