Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Ancelottis erstatter i Bayern München: – Vil gi fansen god fotball

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 06/10/2017 klokken 16:47 GMT+2

Bayern München har overtalt suksesstrener Jupp Heynckes ut av pensjonisttilværelsen. 72-åringen vil lede laget ut sesongen.

Jupp Heynckes

Foto: Scanpix

Det bekrefter det tyske storlaget i en pressemelding fredag. Dagen før bekreftet Heynckes at Bayern hadde spurt ham om å trene klubben ut sesongen. I forrige uke fikk Carlo Ancelotti sparken.
– Jeg ville ikke returnert til en annen klubb i verden, men Bayern München har en plass i hjertet mitt. Jeg og resten av støtteapparatet mitt vil gi fansen god fotball igjen. Jeg gleder meg veldig til denne oppgaven, sier trenerveteranen.

Rutinert

Denne sesongen blir Heynckes' fjerde periode i Bayern. Han ga seg på topp da han ledet sørtyskerne til trippeltriumf i 2013. Den våren vant klubben tysk 1. Bundesliga, mesterligaen og den tyske cupen.
Heynckes vant også ligaen med Bayern i 1989 og 1990. Han kom også inn som midlertidig trener mot slutten av 2008/09-sesongen.
Willy Sagnol, som var assistenttrener under Carlo Ancelotti, har den siste uken hatt ansvaret for førstelaget i Bayern München.

Flere mulige arvtakere

Heynckes har tidligere ikke vært blant de mest opplagte erstatningene for Ancelotti. Blant annet fordi han tidligere har kunngjort at han har pensjonert seg fra sporten.
Den tidligere Borussia Dortmund-treneren Thomas Tuchel er blant de mest aktuelle kandidatene til en fast trenerstillingen for Bayern München.
Men med Heynckes som en midlertidig løsning blir Hoffenheim-treneren Julian Nagelsmann nå nevnt som en like åpenbar kandidat.
Ikke minst fordi Nagelsmann angivelig har sagt at han ikke er klar til å forlate Hoffenheim før slutten av sesongen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame