Norsk målfest da Midtjylland vant

Oppdatert 01/10/2017 klokken 17:21 GMT+2

Alexander Sørloth og Gustav Wikheim tegnet seg begge på scoringslisten da Midtjylland banket AaB 4-1 i dansk superliga søndag.

Alexander Sørloth

Jakob Poulsen sendte hjemmelaget i føringen etter en knapp halvtime, før Sørloth doblet ledelsen med et flott solomål i det 42. minutt. Han satte på turboen og spurtet fra Jakob Blåbjerg før han overlistet keeper og noterte sitt sjuende seriemål på 11 kamper.
Filip Novak la på til 3-0 sju minutter etter hvilen, før Jannik Pohl reduserte for bortelaget.
Gjestene fra Aalborg maktet ikke å redusere flere ganger. I stedet var det Sørloth-kompis Gustav Wikheim som satte inn kampens siste scoring. Wikheim plasserte inn 4-1 seks minutter før full tid. Flere scoringer ble det ikke. Sørloth spilte hele kampen for Midtjylland, mens Wikheim fikk 20 minutter som innbytter.
Resultatet gjør at Midtjylland henger bra med i tetkampen på øverste nivå i Danmark. Laget har 22 poeng etter elleve runder og er på 2.-plass.
Det ble norsk nettsus også i kampen mellom Silkeborg og Nordsjælland, der bortelaget vant 4-2. Mathias Rasmussen fikk 36 minutter som innbytter og scoret kampens siste mål for Nordsjælland.
Ernest Asante scoret også for serielederen. Han satte inn sitt niende mål i serien og er dermed ett mål bak seriens toppscorer Pål Kirkevold, men to foran Sørloth.
Superliga-leder Nordsjælland fortsetter dermed storformen. Laget har 23 poeng så langt, poenget mer enn Midtjylland.